NAVODILA STARŠEM PREDŠOLSKIH OTROK

Objavljeno v torek, 01. Oktobra 2019

Spoštovani starši!

Otroci so praviloma pri vadbi bosi, ker le tako lahko hodijo po prstkih, petah.., naredijo »špičke«, na ravnotežnih blazinicah se bolj krepijo stabilizacijske mišice,  občutijo, kje je konec gredi, klopi, na plezalih jim ne drsi, pri teku jim ne spodrsne…skratka vadba ni samo boljša ampak je predvsem  varnejša. Ko je hladno pa naj imajo mehke copate.

Majice, v katerih otroci vadijo naj NIMAJO zadrg, gumbov,  našitkov in gumijastih ali plastičnih tiskov ter našitkov ker le ti OVIRAJO otroke pri plazenju valjanju in vadbi. Majice naj bodo oprijete, brez volančkov in čipk.

Vsak naj prinese na vadbo stekleničko, plastenko z VODO ali NE sladkan čaj in ne z raznimi sokovi, ledenimi čaji, vodo z okusom… zato, ker pijemo v telovadnici, kjer se tekočina lahko tudi razlije in potem so tla lepljiva, zaradi zasedenosti telovadnic pa ni časa tla pomivati ampak lužice samo pobrišemo.

Deklice:

  • če  so dolgolaske, morajo imeti lase spete v čopek, čopke, kitke.., izogibajte se, sponk, »špangic« (lahko so moteče in boleče pri prevalih, kotaljenju…)
  • naj imajo oblečene  pajkice (kratke ali dolge) ter oprijete majčke, lahko tudi  gimnastične drese,  pred in po vadbi pa so lahko oblečene kot želijo
  • doma pustite prstane, zapestnice, ogrlice… lahko so nevarne pri vadbi

Otroci naj doma pustijo Barbike, avtomobilčke… izjemoma lahko s seboj prineso kakšno plišasto igračko, ki je lahko njihova telovadna maskota.

Pred vadbo naj gredo na stranišče.

Žverce in Gym Žverce se preizkušajo tudi v nalogah, ki jih zada Miška Eli. To je knjižica, kjer zapišemo, kdaj je otrok opravil določene vaje, ki se razlikujejo po težavnostni stopnji. Uspešno opravljene naloge na določenem nivoju pomenijo, da otrok ob koncu šolskega leta dobi BRONASTO, SREBRNO ali ZLATO medaljo MIŠKE ELI. V knjižici je na drugi strani prostor za fotografijo vašega otroka, ki jo bomo posneli pri vadbi in jo nalepili. V kolikor SE NE STRINJATE, nam prosim takoj pri naslednjem obisku (od prejema tega lista) to sporočite.

Kdor ima doma knjižico MIŠKA ELI, naj jo rosim prinese, da bomo lahko nadaljevali z izpolnjevanjem opravljenih nalog.

Na začetku skoraj vsake ure preberemo iz knjižice Miška Eli kakšno novo pravilo o bontonu v telovadnici. Negujemo tradicijo Sokolstva, ki pomeni vztrajnost, prijateljstvom, druženje, lepo obnašanje, skrb za čistočo, zdravje in lastno higijeno, spoštovanje vaditeljev in odraslih…. predvsem pa je važno, da hodimo RADI k vadbi in se imamo »FAJN«.

Če ima otrok kakšne zdravstvene težave, na katere moramo biti pri vadbi pozorni, nam to prosim sporočite.

Z  Žvercami bodo v šolskem letu 2019/2020 vadile:

  1. Sara Martinšek, trenerka in sodnica gimnastike, inštruktorica skupinskih vaj in fitnesa
  2. Estera Savić Bizjak, vaditeljica, inštruktorica skupinskih vaj in fitnesa
  3. Ema Tretnjak, pomočnica
  4. Lana Vilčnik, pomočnica

Spremljate obvestila in delo društva ŠD Partizan Sevnica na spletni strani:

http://www.sdpartizansevnica.eu/

Športni, sokolski pozdrav:   Z D R A V O !