Programi

Predšolski otroci

Otroci  od 10 mesecev do 6 let starosti, v treh različnih skupinah razvijajo vse svoje motorične spretnosti: ravnotežje, hitrost, moč, gibljivost in prostorsko orientacijo. Preko igre in zabavnih vaj izgubljajo strah pred višino, učijo se plaziti, laziti, plezati, skakati, teči, si podajati in loviti žogo, brcati, voditi in ciljati ter učijo se tudi vaditi v skupini. Naučijo se reda in discipline v telovadnici, da je treba počakati in slediti navodilom, pospraviti orodje in pripomočke za seboj ter da je potrebno poskrbeti za varnost in gledati tudi na druge v telovadnici.

Gimnastika

Gimnastika ima v Sevnici dolgoletno tradicijo, ki jo ohranjamo in nadgrajujemo. Šolsko leto prilagodimo tekmovanjem, tako šolskim kot državnih. Dekleta in fantje se lahko sami odločajo ali bodo tekmovali ali bodo trenirali zgolj rekreativno. Leto je torej razdeljeno po mesecih na splošno fizično pripravo, na treninge akrobatike, skokov z malo prožno ponjavo in treningi na orodjih. 

Aerobika

Za koga je vadba aerobike primerna?

Vadba aerobike je primerna za začetnike, rekreativce, za mlade in manj mlade, ženske in moške....... Leta niso ovira, saj velja pravilo, da vsak dela zase, po svojih zmožnostih, počutju, ker k vadbi pridemo zaradi sebe in tudi delamo zase!

 

Seniorji

Ste se morda vprašali: „Se gibljem dovolj? Naredim dovolj za svoje zdravje, telo in dobro počutje?“ Ponavadi temu ne odgovorimo pritrdilno, saj nas vsakdanje življenje vse prevečkrat potegne v svoj tok delovnih obveznosti, katerih značilnost so poleg psihičnih obremenitev tudi dolgotrajna sedeča,stoječa ali druga prisiljena drža telesa, kar pa se odraža v posledicah, kot so utrujenost, slabo telesno počutje, nezadovoljstvo, stres in bolezen.

Naredimo torej nekaj zase in se pridružimo k učinkoviti skupinski telesni vadbi, ob glasbeni spremljavi, prijetni družbi in z različnimi rekviziti.

ŠD PARTIZAN SEVNICA-RADEČE

Vadba traja eno uro. Pri vadbi uporabljamo različne rekvizite, kot so palice, uteži, elastični trakovi, cevaste gumice, stepi, mehke žoge in velike žoge. Vadba poteka ob glasbi. Razdeljena je v tri dele. Najprej je aerobni del, kjer se dobro ogrejemo, sledi vadba za krepitev posameznih mišičnih skupin in na koncu sledi sproščanje.

Funkcionalna vadba- TeloVADBA

S funkcionalno vadbo vzdržujemo in izboljšujemo zdravje in kvaliteto življenja. Izboljšujemo funkcionalno pripravljenost posameznika z vadbo, ki vključuje gibe z lastno težo pri tem pa sodeluje več mišičnih skupin hkrati, izboljšuje se koordinacija, gibljivost, vzdržljivost in moč. S tem dosežemo, da bo pobiranje iz tal, dvigovanje bremena ali npr. vstajanje iz postelje lažje in brez bolečin.